Translate

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΧΤΥΠΑ...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Το ρολόι στον τοίχο χτυπά. Οι δείκτες του γυρίζουν ακατανόητα. Σήμερα…που ο χρόνος κυλάει αντίστροφα… Κάθε χτύπος ακούγεται σαν μια πένθιμη καμπάνα. Κάθε ώρα που περνά, είναι μια ανάμνηση, μια στιγμή που δεν γυρίζει πίσω. Είδες λουλούδια να ανθίζουν, θάλασσες με κύματα γοργά, είδες φθινοπωρινά φύλλα να πέφτουν, ενώ τα πρώτα χιόνια έντυναν τη νύχτα στα λευκά.

Το ρολόι στον τοίχο χτυπά. Αναρωτιέσαι πόσα είναι τα λάθη που έκανες…και πόσα είναι τα σωστά… Κοιτάς ένα τεράστιο κολλάζ από αναμνήσεις που αρχίζει να ξεθωριάζει…Σαν τα κομμάτια ενός παζλ που πέφτουν, διαλύονται κι ένα καινούριο αρχίζει να χτίζεται από την αρχή ξανά. Μα τα κομμάτια που μπαίνουν είναι ίδια, και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικά…

Το ρολόι στον τοίχο χτυπά. Το είδωλό σου στον καθρέφτη χαμογελά…Εκείνο βρίσκεται σε έναν ανάποδο κόσμο… εκεί που τα σωστά είναι λάθη και τα λάθη σου σωστά. Εκεί που υπάρχει η απάντηση στην ερώτησή σου «Τι θα γινόταν αν διάλεγες την άλλη κατεύθυνση? Αν τα έκανες όλα διαφορετικά?»

Το ρολόι στον τοίχο χτυπά. Πνιχτοί θόρυβοι ακούγονται από το τζάκι. Μοιάζει σαν να έχει χαμηλώσει η φωτιά…Θέλεις τόσο πολύ να πιστέψεις. Όμως τα όνειρα δεν είναι πλέον για σένα. Αυτά ανήκουν μόνο στα παιδιά.

Το ρολόι στον τοίχο χτυπά. 12 η ώρα. Η ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα και αρχίζουν τα παραμύθια της γιαγιάς. Ιστορίες για νεράιδες, μάγισσες, βασιλόπουλα, ευχές. Ιστορίες που με το νέο έτος εύχεσαι να βγουν αληθινές. Εύχεσαι να νικήσεις τους δράκους που σε κυριεύουν. Εύχεσαι να πετάξεις πάνω στο μαγικό χαλί, να τρίψεις το λυχνάρι και να βρεις την ευτυχία την παντοτινή. Αρκεί αυτή τη φορά να μη σε ξεγελάσει το τζίνι. Αρκεί ο κακός λύκος να μην πάρει την θέση της γιαγιάς και σε αιχμαλωτίσει στο δικό του παραμύθι.

Το ρολόι στον τοίχο χτυπά…Έχεις σβήσει τα φώτα...Μόνο το δέντρο λαμπυρίζει και σου κλείνει το μάτι πονηρά. Πετάς το ρόδι στο κατώφλι κι εκείνο γίνεται θρύψαλα, σε κόκκινα δάκρυα σκορπά... Ψιθυρίζεις τις ευχές σου στον άνεμο, κι εκείνες γίνονται λευκά πούπουλα που πετούν μακριά. Γίνονται αστερόσκονη που φωτίζουν τον σκοτεινό ουρανό, γίνονται πυροτεχνήματα που σου υπόσχονται πως τα όνειρά σου…φέτος θα βγουν αληθινά…

Καλή χρονιά!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου στο facebook:
www.facebook.com/Eroditi.P.View

Το κείμενο και οι φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί επίσης και στο:
http://www.rejected.gr/subs/thoughts/free/roloi.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου